Wie had er ooit gehoord van Jeffrey Hoogland?

‘Jeffrey Hoogland (Nijverdal, 16 maart 1993) is een Nederlandse 22-jarige baanrenner die bij de Europese kampioenschappen in Grenchen (Zwitserland) schijnbaar vanuit het niets drie Europese titels behaalde: op de teamsprint, de sprint en de kilometer tijdrit.’

Hoogland begon aan zijn kunststukje, toen hij met Nils van ’t Hoenderdaal en Hugo Haak het goud pakte op de teamsprint. Gewoon door „lekker op de pedalen te knallen”, zoals teamgenoot Van ’t Hoenderdaal de zegetocht omschreef. Een dag later bevestigde Hoogland zijn uitstekende vorm op de individuele sprint door in de finale de Duitser Max Niederlag te verslaan.

Ook voltooide Hoogland zijn trilogie met goud op de kilometer tijdrit, een niet-olympisch onderdeel. Hij kwam tot een tijd van 1.00,350 minuut en hield de Duitser Joachim Eilers, de nummer twee van de WK eerder dit jaar, 0,219 seconde achter zich. „Ik heb weer lekker op de pedalen zitten rammen”, zei een lachende Hoogland tegen het ANP na de zware tijdrit. „Ik voelde mijn benen niet in de eerste ronde, maar daarna kwam het melkzuur heel hard binnen. Ik heb nog even diep adem gehaald en ben vol doorgegaan naar het goud.”11411847_10154161153264152_3930270847890572252_o - kopie

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.